WILD BEE²

Holistična čebelja kozmetika.

WILD BEE²

Holistična čebelja kozmetika.

FAQ pogosta vprašanja

/FAQ pogosta vprašanja

Tu gre za izdelke naše izvorne kranjske čebele, Apis Mellifera Carnica in ne duge vrste divje čebele. Če pogledamo tudi z drugega vidika, je kranjska sivka vrsta čebele, ki je v Sloveniji najbolj razširjena (edina dovoljena vrsta) in ena najbolj priljubljenih vrst za čebelarstvo – zaradi svoje mirnosti in delavnosti. Vsekakor pa to ni domača žival, ampak je čebelja družina neodvisna, svobodna, če želite tudi divja entiteta, ki je na zemlji prisotna dlje časa kot človek. Iz tega razloga bi lahko rekli da je tudi divja, saj se čebela oz. čebelja družina nikakor in nikdar ne podrejata človeku. Dober čebelar se prilagaja čebelam, obratno se ne bo nikoli zgodilo. Brez čebel ni življenja, brez čebel ni opraševanja in rastline ne obrodijo sadov – človek je odvisen od čebel, čebele pa od človeka niso!

Kozmetika ki se proizvaja malo serijsko in v kateri so prvovrstne certificirane sestavine ima višjo proizvodno ceno, saj so v osnovi vse sestavine zaradi višjih standadrov tudi dražje. Skušali smo se približati cenovnemu nivoju, ki bi bil dosegljiv vsakomur, ki si želi uporabljati pristno čebeljo kozmetiko.

Dražja kozmetika še ne pomeni bistveno boljše kvalitete. Torej, na kaj bodite pozorni pri nakupu:

  • da kozmetika ne vsebuje parabenov, parafina, vazelina, mineralnih olj, silikonov in barvil
  • da kupite kozmetiko, ki je organska, naravna ali ekološka oz. da gre za prvovrstno kvaliteto
  • da ni testirana na živalih

Izdelke smo razvijali sami, več kot 3 leta, skupaj s strokovnim vodstvom kemika in farmacevta, ter kozmetologa. Izdelke proizvajamo v Sloveniji v skladu z dobro proizvodnjo prakso.

Sama pot od ideje do končnega izdelka je bila res dolga, z mnogimi testnimi vzorci, da smo našli tisto pravo formulo, ki je koži prijazna in ima pravo teksturo, vpojnost in vonj.

Res je. Tudi sami čebelarimo, že preko 30 let.

Ljubezen do narave in čebelarstva, se človeka dotakne na poseben način in ga ne izpusti kar tako. Danes je Čebelarstvo Šegš že plod dveh generacij. S čebelarstvom je prvi začel Ferdinand Šegš, leta 1980, z AŽ panji v Kranju na domačem dvorišču. Kasneje pa na prekrasnem Trsteniku, pod vznožjem Alp. Danes pa s čebelarstvom nadaljuje v pravljični Beli Krajini, kjer je tudi član upravnega odbora ČD Metlika in aktiven čebelar. Čebele pa niso pustile ravnodušnega tudi predstavnika mlajše generacije Andraža Šegša, člana ČD Vrhnika.

Naši izdelki so plod ljubezni do čebelarstva in narave same. Čebelji pridelki imajo čarobno moč in neverjetno energetsko vrednost, ki zelo blagodejno vpliva na človeško telo. Izvor energije čebeljih pridelkov je popolnoma čist in neokrnjen. To smo poskušali prenesti v našo kozmetiko. Združiti darove čebeljega panja: med, propolis, matični mleček in cvetni prah v kombinacijo ki bo magično delovala na vašo kožo. Če nam je uspelo boste povedali sami:)

Vse podrobnosti o naših izdelkih lahko najdete v spletni trgovini, kjer je podrobno opisana uporaba izdelka, ter sestavine in fotografije izdelkov.