Podatki o podjetju
BEE’S BRANDS, Andraž Šegš s.p., Ljubljanjska cesta 36b, 1360 Vrhnika, Slovenija, EU
Davčna: 28884361 ; Matična: 6955568000
TRR: SI56 6100 0001 2291 993 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
Telefon: 031 015 613 / Email: info(ed)wildbee2.com

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov
Z registracijo na  https://wildbee2.com/moj-racun/postanete član WILD BEE². Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij
WILD BEE² se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini WILD BEE² ažurirajo in spreminjajo. Cena v spletni trgovini WILD BEE² je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.  Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med WILD BEE² in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko WILD BEE² kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za WILD BEE² kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku WILD BEE² in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Dostava
Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13 uro, odpošljemo najkasneje v 2 dneh, v kolikor stranka izbere plačilo po povzetju. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

 • Stroški pakiranja in dostave pri na nakupu nad 20,00 € so brezplačni.
 • Pri nakupu do 19,99 € so stroški pakiranja in dostave 3 €.
 • Možen pa je tudi osebni prevzem Solnem Centru Vrhnika (Robova c. 6, 1360 Vrhnika – Mercator Center Loka, PE: Solni Center Vrhnika)  – v tem primeru stroškov prevzema in pakiranja ni.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije in GLS d.o.o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

Ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države EU je strošek poštnine odvisen od višine naročila in se zaračuna po ceniku Pošte Slovenije.

Načini plačila
Spletna trgovina WILD BEE² omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe GLS (možno plačilo s kartico) ali Pošte Slovenije – za prevzem in plačilo po povzetju je potrebno doplačilo v višini 1 €,
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • Na prevzemnem mestu WILD BEE² na Vrhniki (Robova c. 6, 1360 Vrhnika – Mercator Center Loka, PE: Solni Center Vrhnika) je možno plačilo z gotovino ali plačilno kartico.
 • Paypal

Izdaja računa
WILD BEE2 po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca ali v fizični obliki v samem paketu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Vrednostni boni WILD BEE²

 • Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga WILD BEE² proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec (WILD BEE²) pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine.
 • Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini WILD BEE². Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na info(afna)wildbee2.com. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.
 • Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja ali enaka vrednosti bona. V kolikor je nakup manjši od vrednosti bona, razlike ne vračamo.
 • Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje OPOMBE vpišite ”darilni bon” ter vpišite kodo darilnega bona, izberite plačilo po predračunu in kliknite oddaj naročilo. Vrednost darilnega bona vam bomo odšteli od zneska nakupa.
 • Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust.

Kode za popust 
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine WILD BEE². Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu WILD BEE² ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence OPOMBE napišite ”promocijska koda” vpišete kodo za popust, in kliknete gumb ”potrdi”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, vam bomo popust potem avtomatsko odšteli od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa
Izbira izdelka: Na spletni strani www.wildbee2.com izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil                   izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, enostavno nadaljujete z nakupovanjem oz. se vrnete nazaj v  spletno trgovino. Stanje košarice lahko vedno preverite v desnem meniju, kjer je narisana košarice s tem da kurzor premaknete na košarice (se vam pokažejo izdelki v košarici) ali pa s klikom na košarico. Če želite zaključiti nakup, kliknete na košarico in potem kliknite povezavo ”Nadaljuj na blagajno” in sistem vas pripelje do zaključka nakupa.

Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.wildbee2.com se v desnem meniju nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Splenta trgovina’ ki se nahaja v desnem meniju’. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Strošek dostave: Uporabniku pošljemo paket z dostavno službo GLS ali Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov Solnem Centru Vrhnika.
 • Način plačila: Izbira se lahko med tremi vrstami plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu.
 • Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje (OPOMBE oz DODATNE INFORMACIJE) ob naročilu in se bo koda bona ali kartice upoštevala ob naupu.
 • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 • Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Zaključi nakup”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • WILD BEE² lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebeje popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše pod OPOMBE še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info(ed)wildbee2.com) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago, ki je napoškodavano, neuporabljeno in v originalni embalaži. Potrošnik vrne blago na naslov: BEE’S BRANDS, Andraž Šegš s.p., Ljubljanjska cesta 36b, 1360 Vrhnika, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost
WILD BEE² uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo z vašega do našega računalnika ali z našega računalnika do banke. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika v avtorizacijski strežnik plačičnega sistema in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

Varovanje osebnih podatkov

Podatke, ki nam jih posredujete preko spletnih strani, bomo uporabili izključno za namen oblikovanja ponudbe izdelkov WILD BEE, ter po svojih najboljših močeh zagotavljali varno zbiranje, prenos in shranjevanje osebnih podatkov. Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim pravnim ali fizičnim osebam. Kadarkoli lahko uveljavljate pravico do dostopa, do popravka ali preklica dovoljenja za uporabo svojih osebnih podatkov.

WILD BEE upošteva naravo interneta kot medija, preko katerega lahko posamezniki posredujejo povratne informacije ali druge podatke v zvezi s spletnim mestom. Prizadevali si bomo, da bodo tako posredovani podatki in povratne informacije, tudi upoštevane. Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti v zvezi s posredovanimi podatki s strani uporabnikov, ter si pridržujemo pravico, da kakršnekoli  podatke odstranimo iz svojih baz brez obrazložitve ali predhodnega obvestila.
E-novice, povpraševanja in privolitve

Spletno mesto WILD BEE, ki ga upravlja podjetje Bee’s brands (podatki zgoraj) sledi načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov(angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Z oddajo povpraševanja ali izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje e-novic o aktualnih trendih in novicah, ponudbah ter nagradnih igrah, katerih organizator je WILD BEE, ali katerih organizator je druga pravna oseba, ki nagradno igro organizira v sodelovanju z WILD BEE, se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V primeru oddaje povpraševanja so to: ime, e-pošta in IP naslovnaprave, s katere se povpraševanje oddaja.

V primeru prijave na e novice so to: e-pošta in IP naslov naprave, s katere se obiskovalec prijavlja na e-novice.

Ob prijavi ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:

[1]  Privolitev za prejemanje novic o aktualnih novicah, novih izdelkih velja do preklica

[2]Privolitev za pošiljanje posebnih ponudb in ugodnostih, velja do preklica in obsega:

-uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic o aktualnih trendih WILD BEE
-izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh novičk
-obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)
-Izvoz, hramba in obdelava podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na straneh WILDBEE2.COM, nam omogočajo izvajanje naročenih storitev, kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na straneh, ter agregirane in anonimizirane analize uporabe portala in tamkajšnjih vsebin.
-Vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene.

Pravice na podlagi danih privolitev za uporabo osebnih podatkov

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Samo zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info(ed)wildbee2.com in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima uporabnik tudi naslednje pravice:

-pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
-pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
-pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
-pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
-pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
-pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov
Postopek uveljavljanja pravic

Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki so povezane z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info(ed)wildbee2.com.

Seznanjen/na je tudi, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Podatki za izvedbo naročila

 • WILD BEE² za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov WILD BEE² : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
 • WILD BEE² navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija
WILD BEE2 bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo WILD BEE² izrecno spoštoval.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • WILD BEE2 omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih WILD BEE² pregleda. WILD BEE²ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. WILD BEE² ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu WILD BEE², vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na WILD BEE².

Varstvo otrok
Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Pravno obvestilo 
Spletna trgovina WILD BEE² in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti
WILD BEE² se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da WILD BEE² včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo WILD BEE² kupca obvestil spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Piškotki
Ponudnik WILD BEE² na svojih spletnih straneh uporablja spletne piškotke.

 • Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.
 • WILD BEE² s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.
 • Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste, preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali ste naročnik na naše spletne novice,  ali ste upravičeni do določenih popustov ali ugodnosti.
 • Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov, saj z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre.
 • Ker si nenehno prizadevamo, da bi vam zagotovili najboljšo možno uporabniško izkušnjo, naše spletne strani delujejo optimalno le, če so piškotki omogočeni. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben. Dodatni podatki se shranijo le, če se s tem strinjate, na primer z vnosom podatkov pri naročilu izdelka ali včlanitvi/registraciji.

Odločitev, ali boste spletnim stranem dovolili uporabo piškotkov ali ne, je povsem v vaših rokah, pri tem pa velja opozoriti, da stran optimalno deluje le, če so piškotki v vašem brskalniku oz. na naših spletnih straneh omogočeni.

Spletna analitika in retargeting

Google analytics

Za potrebe spletne analitike uporabljamo Google Analytics, podjetja Google Inc.. Več o piškotkih si lahko preberete zgoraj.
Če je na spletni strani aktivirana anonimizacija IP-ja, bo vaš naslov IP najprej onemogočil Google v državi članici Evropske unije ali v drugi državi pogodbenici v sporazum o evropskem gospodarskem prostoru. Piškotke lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku, vendar upoštevajte, da morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

Več informacij o pogojih uporabe in zasebnosti najdete na: http://www.google.com/analytics/terms  ter https://www.google.de/intl/en/policies/

Google remarketing tag

Uporabljamo tudi Google remarketing tag, ki ga ponuja Google Inc, ki omogoča, da preusmerimo uporabnike, ki so obiskali našo spletno mesto prek natančnega oglaševanja na straneh Googlovega partnerskega omrežja. Piškotki se uporabljajo za prikaz teh oglasov.

Googlu lahko trajno onemogočite uporabo piškotkov z namestitvijo razpoložljivega vtičnika: https://www.google.com/settings/ads/plugin

Informacije o vaših pravicah in nastavitvah za zaščito zasebnosti so tudi na http: //www.google.com/privacy/ads/

Družabna omrežja 

Na spletni strani  uporabljamo vtičnike  socialnih omrežij > Facebook, Instagram, Pinterest, Google+, Twitter, Tumblr in YouTube.

Facebook

Od Facebook-a uporabljamo gumb »podobno«, gumb »deljenje« in »družabni vtičnik«, ki jih upravlja Facebook Inc.

Facebook sprejema in shrani podatke (vključno z IP-naslovom in ID-jem piškotka), ki omogočajo Facebooku, da prepozna, katero stran spletnega mesta je obiskovalec odprl.  Če obiskovalec sodeluje z vtičnikom Facebook ali pusti komentar, bodo ustrezni podatki preneseni na Facebook v ZDA in tam shranjeni. Facebook uporablja piškotke tako za registrirane kot za neregistrirane uporabnike.

Več je v pravilniku o zasebnosti za Facebook > https: //www.facebook.com/about/privacy

Uporabljamo tudi “Conversion Tracking Pixel” ki ga je razvil Facebook. Deluje tako: ob ogledu ali kliku na Facebook oglas, vas bomo označili kot obiskovalca našega spletnega mesta in na vaši spletni strani bomo sledili vašim dejavnostim. Podatki so anonimni, to pomeni, da ne bomo mogli ogledati osebnih podatkov posameznih uporabnikov in posebej ne moremo povezati dejavnosti na naši spletni strani z nobenim posameznikom. Več o tem na > https // www.facebook.com / about / privacy).

Uporabo storitve “Conversion Tracking Pixel” lahko zavrnete na svojem Facebook profilu: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

Pritožbe in spori
WILD BEE² spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info(ed)wildbee2.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. WILD BEE² bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

WILD BEE² se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si WILD BEE² prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče na Vrhniki.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. WILD BEE², ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja
WILD BEE² lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine trgovca, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje obvestilo na spletni strani wildbee2.com. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

WILD BEE² posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

Ekpa Wild Bee² vam želi prijetno nakupovalno izkušnjo.